We willen graag gebruikmaken van cookies.

  Cookie-instellingen

Gegevens voor de verloningen

Linkerkant: salarisgegevens alle werknemers

Per werknemer ziet u de diverse salarisgegevens staan. U kunt o.a. de gewenste periode kiezen, en met het euro-teken de verloningsstatus van deze werkgever zien.

Aanpasbare en niet aanpasbare velden
De gegevens die u aan kunt passen staan in witte velden, de data die u niet kunt aanpassen in het grijs.

Als u één of meerdere ‘witte’ velden aanpast (bijvoorbeeld de uren en/of de dagen van niet-oproepkrachten) dan verschijnt er bij de werknemer een symbool in de kolom ‘Extra’. Hover daarboven met de muis en u ziet de oorspronkelijke waarden staan, en ook de door u aangepaste. En de financiële gevolgen daarvan:

Loon salarissoftware Afbeelding: ‘Wit’ veld aangepast. Extra informatie

Afbeelding: ‘Wit’ veld aangepast. Extra informatie

Wel of niet reeds verloond
Als een werknemer voor de gekozen periode nog niet is verloond dan staat er een rood kruisje bij de naam, en is de werknemer standaard uitgevinkt. Is er wel al verloond voor deze periode dan ziet u een groen vinkje staan, en is de werknemer standaard aangevinkt.

Kolommen toevoegen
Met een klik op de rechtermuisknop, en dan de optie ‘Kolommen’, kunt u eenvoudig kolommen toevoegen, of juist uit beeld laten verdwijnen:

Loon salarissoftware Afbeelding: Welke kolommen wilt u zien?

Afbeelding: Welke kolommen wilt u zien?

Zo kunt u bijvoorbeeld de kolom ‘Berekeningsmethode’ toevoegen. Kies daartoe met de rechtermuisknop voor ‘Kolommen’. Dan voor ‘Berekeningsmethode’. De kolom ‘Berekeningsmethode’ verschijnt nu in beeld, met direct daaronder ‘Bruto’. Klik op ‘Bruto’, en het uitklapschermpje verschijnt waarbij u o.a. kunt kiezen voor ‘Netto’.

Loon onthoudt uw instellingen. De volgende keer dat u in dit scherm belandt, ziet u de door u gewenste kolommen weer staan.

Kolommen verplaatsen
U kunt ook de getoonde volgorde van de kolomen eenvoudig wijzigen. Houdt u de linkermuisknop op een kolom (bovenin) en schuif die kolom naar de gewenste plaats. Laat dan de muisknop los.

Loon onthoudt uw instellingen. De volgende keer dat u in dit scherm belandt, ziet u de door u gewenste kolomvolgorde weer staan.

Nadere selecties binnen een kolom (‘filteren’)
U kunt binnen een kolom een nadere selectie toe laten passen. Als u bijvoorbeeld met de rechtermuisknop op ‘Werkschema’ klikt dan ziet u dat u onderin wederom kunt kiezen voor ‘Werkschema’. Klik daarop en u kunt aangeven welke werkschema’s u gefilterd wilt hebben. In ons voorbeeld de werknemers met een regelmatig werkschema:

Loon salarissoftware Werknemers sorterenAfbeelding: Nadere selecties binnen een kolom (filteren)

Dit kan handig zijn als u alleen werknemers met een bepaald werkschema wilt verlonen. Bijvoorbeeld de oproepkrachten (‘Onregelmatig’).

Deze nadere filtering op werknemers kunt u in alle kolommen toepassen waarbij zo’n filtering nuttig kan zijn. Als er sprake is van een filter dan toont Loon dat met een « links naast de gefilterde kolom. NB Loon onthoudt de gekozen filtering niet als u het verloningsscherm hebt verlaten.

Als u de filtering wilt opheffen, kies dan via dezelfde weg voor ‘Toon alle’.

Werknemers sorteren
Met deze opzet kunt u de werknemers per kolom sorteren. Klik op ‘Dagen’ en u ziet de werknemer(s) met de meeste loondagen per periode bovenaan staan. Klik nog een keer op de kolom ‘Dagen’ en u ziet juist de werknemer(s) met de minste loondagen per periode bovenaan.

U kunt op die manier alle kolommen sorteren. Dus ook de kolom ‘Werkschema’, waarmee u direct de ‘Onregelmatigen’ (oproepkrachten) handig onder elkaar ziet staan.

Verder kunt u de werknemers selecteren op ‘Verloond‘ of ‘Niet verloond‘ via deze optie, linksbovenin:

Loon salarissoftware Collectieve toevoeging van looncomponenten
Afbeelding: Selectie op werknemers ‘Verloond’

Collectieve toevoeging van looncomponenten
Met de twee plusjes Loon salarissoftware Afbeelding: collectief toevoegen looncomponenten, voor alle geselecteerde werknemers opent u een lijst met alle mogelijke toeslagen, inhoudingen en incidentele beloningen voor alle geselecteerde werknemers.

Loon salarissoftware Afbeelding: collectief toevoegen looncomponenten, voor alle geselecteerde werknemers

Afbeelding: collectief toevoegen looncomponenten, voor alle geselecteerde werknemers

Deze ene lange lijst toont alle toeslagen, inhoudingen en incidentele beloningen. Het grote voordeel daarbij is dus dat u hoeft te kiezen uit maar één lijst. Daarbij weet Loon om wat voor component het gaat, en hoe die correct moet worden verloond. Onder de keuze ‘Incidentele beloningen’ vindt u de bijzondere beloningen, zoals een eenmalige bonus, provisie en vakantiegeld. Loon zal die automatisch verlonen met de bijzondere tabellen.

Zie voor meer uitleg het volgende hoofdstuk, waarin het toevoegen van looncomponenten nader wordt uitgelegd, maar dan per individuele werknemer. De werkwijze is echter identiek.

Collectieve vrije tekst
In de twee regels ‘Vrije tekst’ kunt u naar believen tekst invullen. Ze worden - indien gevuld - op de loonstrook afgedrukt. Deze vrije tekst betreft alle aangevinkte werknemers.

U kiest de collectieve vrije tekst via de dubbele plusjes, en dan de laatste optie(s):

Loon salarissoftware Afbeelding: Vrije tekst invoeren, collectief

Afbeelding: Vrije tekst invoeren, collectief

Voorbeeld: In december zou u de tekst 'Prettige feestdagen' hier in kunnen vullen. Die tekst verschijnt dan op de loonstroken van alle werknemers (van deze werkgever), en alleen voor de maand december.